Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Douglas houten garage

Douglas houten garage

Deze fraaie Douglas houten garage is op maat gemaakt en opgebouwd met een gebintconstructie. Daarvoor gebruiken we authentieke houtverbindingen zoals onder andere de pen-en-gatverbinding, de zwaluwstaartverbinding en schuine haaklassen. Daarnaast is het robuuste gebint op maat gemaakt in onze eigen werkplaats. Het bestaat uit fijnbezaagde Douglas palen en liggers van 200x200mm.

Tevens is de ligger in het midden van het rechterdeel 200x250mm.  Daardoor hoeft hier geen middenkolom geplaatst te worden. Het gebint is geplaatst op een borstwering van ca. 36 cm.

De liggers worden op de benodigde plaatsen ondersteund door korbelen (ook in de wanden). Bovendien lopen de liggers aan de kopse kanten door. Daarmee wordt  er een dakoverstek van 50cm gerealiseerd.

De buitenwanden, de topgevels op beide kopse kanten en de binnenwand (zonder topgevel) bestaan uit zwart gedompeld Douglas Zweeds rabat.

Robuuste garagedeur in Douglas houten garage

Aan de voorkant zijn twee zwaar uitgevoerde dubbele garagedeuren met ruitvormige kozijnen te zien. Daartoe zijn deze deuren voor extra stevigheid aan de binnenzijde voorzien van underlayment platen. Zodoende hebben de deuren een dikte van ruim 8 cm.

Het rechterdeel is aan beide zijden voorzien van een enkele afsluitbare zwarte deur. Ook in deze deuren zit een ruitvormige kozijn. Evenals de dubbele garagedeuren zijn deze deuren aan de binnen kant extra verstevigd.

In de achterwand van het linkerdeel zitten 2 raamkozijnen van Douglas hout. De afmeting is 180x80cm met vaste ramen. In het rechterdeel zitten 2 raamkozijnen van 180x80cm met 1 vast en 2 draairamen. Daarnaast zitten in beide topgevels enkele kozijnen (100x60cm) met een draairaam. Echter voor alle ramen geldt dat deze geleverd worden excl. glas.

Tevens is het gehele gebouw voorzien van een zoldervloer, bestaande uit een Douglas balklaag met underlayment vloerdelen. Daartoe zijn de balken met zwaluwstaartverbindingen tussen de liggers aangebracht.

Het dak bestaat uit Douglas sporen, nokgording en hanenbalken. Daarnaast zijn de sporen voor de overstek aan beide kopse kanten breder uitgevoerd met een spantbalk (pen-gat). Tevens en doorlopende makelaar (overkeepte halfhoutverbinding). Ook voor het dakbeschot worden underlayment platen gebruikt. Het vogelschot, de boeien en de windveren worden uitgevoerd in Douglas.

Samenvattend

Materiaal: fijnbezaagd Douglashout

Afmetingen:
Vloeroppervlakte: ca. 10 bij 6 meter
Doorloophoogte: 2.30 meter
Totale hoogte 5.75 meter