Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Douglas houten garage

Douglas houten garage

Deze fraaie garage is op maat gemaakt en opgebouwd uit een gebintconstructie met authentieke houtverbindingen zoals o.a. pen en gat- en zwaluwstaartverbindingen, schuine haaklassen. Het robuuste gebint is op maat gemaakt in onze eigen werkplaats bestaat uit fijnbezaagde Douglas palen en liggers van 200x200mm. De ligger in het midden van het rechterdeel is 200x250mm zodat hier geen middenkolom geplaatst hoeft te worden. Het gebint is geplaatst op een borstwering van ca. 36 cm.

De liggers worden op de benodigde plaatsen ondersteund door korbelen (ook in de wanden). Aan de kopse kanten lopen de liggers door, zodat er een dakoverstek van 50cm is gerealiseerd.

De buitenwanden, de topgevels op beide kopse kanten en de binnenwand (zonder topgevel) bestaan uit zwart gedompeld Douglas zweeds rabat.

Robuuste douglas garagedeur

Aan de voorkant zijn twee zwaar uitgevoerde dubbele garagedeuren met ruitvormige kozijnen te zien.  Deze deuren worden voor extra stevigheid aan de binnenzijde voorzien van underlayment platen. Hierdoor hebben de deuren een dikte van ruim 8 cm.

Het rechterdeel is aan beide zijden voorzien van een enkele afsluitbare zwarte deur met hierin een ruitvormige kozijn. Ook deze deuren zijn extra verstevigd aan de binnen kant.

In de achterwand van het linkerdeel zitten 2 raamkozijnen van douglas hout. De afmeting is 180x80cm met vaste ramen. In het rechterdeel zitten 2 raamkozijnen van 180x80cm met 1 vast en 2 draairamen. In beide topgevels zitten enkele kozijnen (1000x600mm) met een draairaam. Voor alle ramen geldt dat deze geleverd worden excl. glas.

Het gehele gebouw is voorzien van een zoldervloer, bestaande uit een douglas balklaag met underlayment vloerdelen. De balken zijn met zwaluwstaartverbindingen tussen de liggers aangebracht.

Het dak bestaat uit Douglas sporen, nokgording en hanenbalken. De sporen voor de overstek aan beide kopse kanten zijn breder uitgevoerd met een spantbalk (pen-gat) en doorlopende makelaar (overkeepte halfhoutverbinding). Voor het dakbeschot worden underlayment platen gebruikt. Het vogelschot, de boeien en windveren worden uitgevoerd in Douglas.

 

Afmetingen:

Materiaal: fijnbezaagd douglashout

Vloeroppervlakte: ca. 10 bij 6 meter
Doorloophoogte: 2.30 meter
Totale hoogte 5.75 meter