Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Constructies met authentieke houtverbindingen

Houtbouw Neede heeft zich gespecialiseerd in het maken van houtconstructies die het huis kunnen dragen. Daarbij bestaat de houtconstructie meestal uit een gebint met spanten. Hierbij passen we de de authentieke houtverbindingen toe. Zoals pen-gat verbindingen, zwaluwstaart verbindingen, schuine haaklassen en korbelen.

Haaklas Houtbouw Neede

De toegepaste houtverbindingen zijn letterlijk zo oud als de weg naar Rome. Het is een bouwwijze die de mensheid over de hele wereld toepast. En dat al eeuwen. Je kunt er zelfs cursussen voor volgen om ze zelf te maken. Wij maken ze vandaag de dag met moderne machines. Daar komen de hamer en bijtel er weinig meer aan te pas. Maar gelukkig kunnen we met CNC-techniek en ons vakmanschap het prachtige vakwerk voor de toekomst behouden.

De hedendaagse architectuur vraagt vaak extra deskundigheid. Zeker op het gebied van de mogelijk toe te passen houtverbindingen. Vooral omdat het ontwerp vaak extra grote overspanningen heeft. Daarbij ook minder traditionele hoekverbindingen. Daarom komt de deskundigheid van Houtbouw Neede goed van pas bij het kunnen realiseren van deze ontwerpen.

De constructies en de detaillering van de houtverbindingen komen tot stand door een nauwe samenwerking. Een samenwerking tussen de klant, de ontwerper, de constructeur, de bouwer en ons bedrijfsbureau. Zeker in moderne architectuur is gedegen vakkennis op het gebied van houtverbinding cruciaal. Houtbouw Neede heeft deze kennis in huis. Wij delen deze kennis graag met onze klanten. Dus wil je meer weten over het bouwen met gebintconstructies? Schroom niet ons te bellen op +31 (0) 545 221522.