Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Gebinten geven een ongekende ontwerpvrijheid

Hout is een prettig materiaal voor architecten en bouwers om mee te werken. Houten gebinten bieden een ongekende vrijheid in het maken van uw ontwerp. Creativiteit is in feite de enige beperking. Houtbouw Neede weet het meest uitdagende ontwerp te vertalen in hoogwaardige houtconstructies. Daarbij staat ons gebintwerk bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen en houtsoorten met certificaat.

Wij kunnen al uw wensen voor gebintwerk realiseren. Dit door de ervaring die wij hebben met verschillende houtsoorten zoals gecertificeerde tropische houtsoorten, Douglas en Scandinavische houtsoorten. 

Uiteraard maken wij ook gebruik van eiken. Eiken gebinten zijn zeer sterk en robuust. Daarmee kunnen zware houtconstructies en kapconstructies worden gemaakt en hoge belastingen van het dak worden opgevangen.

 

Eiken gebinten

Eikenhout is een perfect bouwmateriaal door de combinatie van de fysieke kenmerken, de karakteristieke uitstraling en de brede toepasbaarheid onder alle omstandigheden. Daarnaast is Eiken een prachtige houtsoort.

Houtbouw Neede is gespecialiseerd in het realiseren van eiken gebinten en gebintwerk. Ieder eiken frame en de eiken gebinten zijn zeer sterk door het gebruik van authentieke houtverbindingen, zoals pen en gat verbindingen, ook wel pen-gat verbindingen genoemd. Daarmee is een eiken gebint bestand tegen het zware gewicht dat er constant op leunt.

Wij leveren maatwerk voor alle verbindingen. Of het nu om vervanging in een oude boerderij gaat, of om het maken van de gebintconstructie voor een nieuwe woning. Alle houtconstructies worden met passie en vakmanschap gemaakt.

 

Eiken constructie

Iedere eiken houtconstructie waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame eiken balken heeft vakmanschap nodig. Door dit vakmanschap en de kwaliteit van het eikenhout heeft uw eiken constructie een zeer lange levensduur. Tevens is het bestand tegen allerlei weersomstandigheden.

Afhankelijk van uw wensen tekenen wij uw ideeën uit in een 3D ontwerp. Daarbij wordt tijdens de productie alles vanuit de tekenkamer nauwlettend in de gaten gehouden. Zo zorgen wij ervoor dat ieder eiken frame geheel voldoet aan alle eisen. Zowel de eisen van onze klanten, de Nederlandse kwaliteitseisen als de Europese kwaliteitseisen. 

Ieder eiken frame wordt op maat gezaagd en indien gewenst bij u op locatie afgeleverd. Daarbij kunnen wij de eiken gebinten en het eiken frame op locatie opbouwen. Tevens kunt u een Prefab houtbouw pakket bij ons bestellen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eiken gebinten of eiken frame? Neem een kijkje bij de projecten op onze website of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan!

 

Douglas gebinten

Naast eikenhout maken wij ook veel gebruik van Douglas hout. Douglas gebinten hebben van nature een zeer hoge duurzaamheidsfactor. Daarbij wordt voor u de spanten- en sporen-constructie op maat gemaakt.

Tevens hebben wij een aantal bouwpakketten waarbij we gebruik maken van Douglas gebinten en een Douglas frame. Afhankelijk van wat uw wensen zijn kunnen wij het juiste pakket voor u samenstellen. 

Wanneer Douglas onbehandeld blijft krijgt het een kenmerkende grijze tint. Als u dit niet wenst, kunt u Douglas gebinten laten impregneren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Geef hierbij aan dat u graag Douglas gebinten en een Douglas frame wenst.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze en het gebruik van duurzame materialen? Of wilt u meer weten over de eigenschappen en de duurzame aspecten van houtbouw? Neem dan contact met ons op en wij informeren u graag over de voordelen.

gebinten en gebintwerk
Houtconstructies, Pen en gat verbinding in gebint
Gebintconstructie, houtconstructies met meerdere gebinten