Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Houtconstructies, de basis van houtbouw

Onze houtconstructies worden op een authentieke en ambachtelijke wijze vervaardigd. Daarnaast maken we gebruik van de modernste apparatuur en technieken. Al met al een sterke combinatie van vakmanschap en techniek, met oog voor detail van mens én machine.

Vakmanschap is een eerste vereiste, maar minstens zo belangrijk is goed gereedschap. Daarom beschikt Houtbouw Neede uiteraard over een volledig geoutilleerde werkplaats. Daar wordt hout met alle aandacht en expertise bewerkt.

uitgebreide houtconstructie met gebinten en spanten

Ook bezit ons bedrijf een unieke CNC-gestuurde balken bewerkingsmachine. Daarmee maken wij in uw opdracht uiterst precies en met de exacte maatvoering uw houtconstructies. 

Wij zijn in staat uw ontwerpen of ideeën direct te vertalen. Door middel van 3D tekensoftware wordt een compleet en zorgvuldig eindproduct samengesteld. Bijgevolg geheel volgens de vereiste maatvoering.

 

Authentieke houtverbindingen in houtconstructie

We gebruiken authentieke houtverbindingen om uw houtconstructie vorm te geven. Daar komen geen spijkers of schroeven aan te pas. Daarom bestaat de houtconstructie van uw gebint en spanten uit zwaluwstaart en pen-gat verbindingen, schuine haaklassen en korbelen.

Eiken gebinten en douglas gebinten vormen de basis van de houtconstructie. Ze bieden een ongekende vrijheid in het maken van uw ontwerp. Meerdere balken en gebinten vormen samen met de spanten het frame van het te bouwen object. Daarnaast met een houten kapconstructie zijn ze de basis voor woningen, boerderijen, bijgebouwen, tuinhuizen en schuren.

Alles kan. Ieder eiken frame wordt op maat gezaagd. Bovendien wordt tijdens de productie vanuit de tekenkamer alles nauwlettend in de gaten gehouden. Hierdoor kunnen wij op elk moment bijsturen waar nodig. 

Alles voor het perfecte resultaat en indien gewenst bij u op locatie afgeleverd. Daarnaast kunnen wij de eiken gebinten en het eiken frame ook op locatie opbouwen. 

 

Houtbouw is duurzaam en heeft vele voordelen

Houtbouw is de bouwwijze van de toekomst. Het is niet alleen duurzaam maar heeft vele voordelen. Ook in de trend naar passief bouwen. Houtbouw Neede heeft jarenlang ervaring en sluit hierbij perfect aan met de modernste technieken gericht op de toekomst.

Wij leveren uw pakket op maat. Dat kan een van de vele van onze prefab bouwpakketten zijn. Het kan ook een geheel naar uw ontwerp samengesteld pakket zijn. Vooraf gefabriceerd en geproduceerd in onze ruime werkplaats. 

Een prefab houtbouwpakket compleet met werkbeschrijvingen en werktekeningen. Omdat vakmanschap bij Houtbouw Neede nog echt te vinden is. Een kant en klare oplossing om zelf of met uw aannemer om te zetten in het huis van uw dromen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina en wij vertellen u graag over de eindeloze mogelijkheden. Voor zowel zelf bouwen als laten bouwen. Wij adviseren u zo goed mogelijk over elke oplossing.