Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Houtconstructie

Houtbouw Neede is onder andere gespecialiseerd in de houtconstructie voor verschillende houten bijgebouwen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de sporenkap constructie, houten dakconstructie, zadeldakconstructie en schilddakconstructie. Wij leggen graag aan u uit wat de verschillen zijn tussen verschillende types houtconstructie.

 

Sporenkap houtconstructie

Een sporenkap constructie wordt ook wel een sporenkap genoemd. Bij een sporenkap constructie lopen de houten balken van de nok tot op de dakvoet. Daarbij leunt het gewicht op de steunpunten op de vloer of de muurplaten. Het ontwerp zorgt ervoor dat hemelwater en regenwater zonder problemen wordt afgevoerd. Een sporendak is opgebouwd uit sporen die de dakbedekking dragen. Houtbouw Neede heeft jarenlange ervaring met de houtconstructie van een sporen kapconstructie.

 

Houten dakconstructie

Houtbouw Neede is gedreven door puur vakmanschap en heeft al menig houten dakconstructie gerealiseerd. Hout is een zeer aantrekkelijk bouwmateriaal, waarbij wij ieder ontwerp ter voorbereiding in een 3D ontwerp implementeren. De houten dakconstructie wordt voor u eerst zorgvuldig in 3D getekend, waarbij er goed wordt gelet op de details. Onze professionele tekenkamer staat in verbinding met onze CNC machine. Niets wordt hierbij aan het toeval overgelaten. Wij gaan voor een professioneel ontwerp en realiseren uw houtconstructie graag voor u.

 

Zadeldakconstructie

Een zadeldakconstructie bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste dakschilden, die naar boven hellen en elkaar snijden in de nok van de constructie. Zie ook WikiPedia. Vanwege zijn eenvoud is dit één van de meest gebruikte houtconstructies in Nederland en België. Hemelwater wordt op een gemakkelijke wijze afgevoerd, omdat regenpijpen gemakkelijk zijn aan te leggen. Een zadeldak constructie is de meest gebruikte houtconstructie. Wilt u meer informatie over de zadeldakconstructie? Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Houtbouw Neede betreft houtconstructie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer en vraag naar de mogelijkheden.

 

dak houtconstructie opbouw houten dakconstructie