Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Een gebint voorbereiden in 3D

Bij Houtbouw Neede ontwerpen wij alle projecten en opdrachten driedimensionaal. Wij tekenen met behulp van ons 3D CAD-CAM-systeem. Daarmee stellen we nauwkeurig ieder onderdeel in het tekenprogramma samen. Zowel de ambachtelijke pen gat-verbindingen als het complete gebint en alle andere delen. We bestuderen het ontwerp vooraf tot in detail in dit CAD (Computer Aided Design)  deel van het proces. Zodoende voorkomt een gebint voorbereiden in 3D latere vertraging of meerwerk.

De informatie over de constructie wordt direct gekoppeld met onze CNC bewerkingsmachine. Veel tijd wordt bespaard in het CAM (Computer Aided Manufacturing) deel van het proces door middel van deze goede voorbereiding. Daarna wordt door onze 5 assige CNC machine, het gebint voorbereid in 3D, vertaald in een daadwerkelijk 3D gebint. Zodoende worden alle onderdelen met de modernste apparatuur volledig volgens ontwerp gemaakt. Ofwel exact zoals voor de bouw bedoeld.

Ook als het de bouw op locatie betreft. Vooraf met precisie 3D tekenen en daarna met grote nauwkeurigheid in hout uitwerken. Dit levert op locatie een passend product op. Wij denken namelijk al vanaf het eerste ontwerp mee met de bouwer. Zodoende wordt een optimale efficiëntie en een snelle bouwtijd gerealiseerd.

Als laatste geeft een gebint voorbereidt in 3D de klant ook een ruimtelijke weergave van het project. De 3D tekening kan met behulp van de CAD-CAM software ruimtelijk worden getoond en vanuit meerdere kanten worden bekeken. De klant kan daarmee een betere voorstelling maken van hoe het eindresultaat er in werkelijkheid zal gaan uitzien. Een groot voordeel ten opzichte van de platte bouwtekening.