Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

Ontwerpvrijheid

Hout biedt een ongekende vrijheid in ontwerp en hout laat zich makkelijk bewerken.  Voor architecten en bouwers is hout hierdoor een prettig materiaal om mee te werken. Houtbouw Neede is, dankzij jaren lange ervaring en vakmanschap, in staat om ook de meest uitdagende ontwerpen te vertalen in een hoogwaardige constructie. 

Wij werken graag samen met architecten. We vertalen een bestaand ontwerp dan in een 3D werktekening en houden daarbij rekening met houtconstructie specifieke eisen en eigenschappen.

Vrijheid in ontwerp met passie voor hout

Wilt u dat wij meedenken met uw idee of project? Laat het ons weten.
Met onze ervaring, kennis en onze passie voor hout, helpen wij u graag en goed. Hout heeft een eeuwenlange traditie, maar is meer dan ooit een eigentijds bouwmateriaal. Het voldoet aan vele criteria die in deze tijd worden geëist. Zoals de mogelijkheden voor hergebruik, de ecologische integriteit en de fysische en chemische eigenschappen.

Hout is in alle opzichten duurzaam. Als bouwmateriaal vergt het in de totale bouwketen weinig energie. Het is reproduceerbaar en recyclebaar en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Samen met de lange levensduur, is hout het meest duurzame alternatief.

Daarnaast geeft hout gecombineerd met de modernste CNC-techniek een enorme ontwerpvrijheid. Bijna alles is mogelijk. U verzint het en wij kunnen het maken. Daarbij is tegenwoordig letterlijk de sky the limit. 

Ontwerp in 2D als bouwtekening
Houten kapconstructie toont ontwerpvrijheid
3D werkbeschrijving met detail uitwerkingen
Ontwerpvrijheid met sierspant