Vragen? Bel of mail ons.
+31 (0) 545-221522 info@houtbouwneede.nl

5 assige CNC machine

Houtbouw Neede is specialist op het gebied van ambachtelijke houtconstructies. Het oude ambacht wordt in ere gehouden, echter wel in combinatie met het gebruik van de nieuwste gereedschappen, machines en CNC techniek. CNC staat voor Computer Numerical Control. Projecten worden op een computer in 3D getekend. Op deze manier kan het ontwerp tot in detail worden uitgewerkt en bekeken. Dit voorkomt ongewenste verrassingen en vertraging in het werk.

Als de 3D weergave op de computer helemaal naar wens is kunnen we deze informatie direct naar de gekoppelde CNC machine sturen. Alles wat wij kunnen tekenen kan de machine maken. Daarmee worden alle elementen voor onze constructies gemaakt op onze speciale 5-assige CNC machine.

 

Hoezo een 5 assen CNC machine voor 3D?

Zonder teveel in te gaan op de techniek toch een kleine uitleg. Ten eerste heb je voor 3D natuurlijk 3 assen nodig. Deze worden meestal aangeduid als X, Y en Z as. Daarnaast gebruikt deze machine 2 assen voor hoekverdraaiingen. Een rotatie om de X-as, meestal A genoemd en een rotatie om de Y-as, meestal B genoemd. Samengevat dus 5 assen.

Daarmee bereiken we een computergestuurde houtbewerking met zeer precies resultaat. Daarnaast blijft het oog van de vakman hierbij altijd en overal belangrijk voor de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’. Een computer kan tenslotte niets alleen en zal altijd gecontroleerd moeten worden.

Dus is CNC techniek een uniek samenspel van de man met zijn machine. Daardoor kunnen wij eiken balken bewerken tot een lengte van 9 meter. De kopmaat kan oplopen tot 30 bij 35 cm.